Jannie

Het verhaal van Jannie beschrijft onze visie op de toekomst van de eerstelijnsgezondheidszorg:

Jannie werkt al 8 jaar als medewerkster bij een grote thuiszorgorganisatie. Hier helpt zij ouderen die hulp nodig hebben in hun dagelijkse leven. Zij dient medicatie toe, helpt ze bij het wassen, houdt hun gezondheidssituatie in de gaten, enzovoort. Maar ook als een cliënt met spoed hulp nodig heeft gaat Jannie langs.

Om hun cliënten sneller en beter van dienst te kunnen zijn, heeft de thuiszorgorganisatie waar Jannie werkt domotica laten installeren in hun woningen. Zo heeft een cliënt van Jannie, Mevrouw F., nu een kastje waarmee ze om hulp kan vragen via persoonsalarmering. Als Mevrouw F. op de knop drukt op het kastje, wordt er een verbinding opgezet tussen haar intercom en de mobiele telefoon van Jannie. Mocht Jannie druk zijn en niet opnemen, dan wordt Mevrouw F. doorverbonden met een alarmcentrale die zo nodig verdere hulp kan regelen. Maar ook als Mevrouw F. valt wordt er automatisch contact gelegd met Jannie of de alarmcentrale. Hiervoor draagt ze een sensor die dit in de gaten houdt. Tot slot heeft ze een slimme medicijndispenser gekregen. Zo wordt ze eraan herinnerd om haar medicijnen te nemen als ze dit vergeet en kan de huisarts zien of ze wel alle medicijnen heeft genomen die ze nodig heeft.

Deze technologieën stellen Jannie in staat om beter haar werk te doen. Zij weet het meteen als er iets aan de hand is en kan daar dan op reageren. Daarnaast stelt het Mevrouw F. in staat om langer thuis te blijven wonen, iets waar ze zeer op gesteld is omdat ze graag door haar achtertuin loopt om naar de vogels te kijken en een beetje te tuinieren.